Majoránka
S nádhernou barvou a vůní, pěstovaná na bylinkové farmě v Německu
Ručně sbíraná majoránka z Duryňska (Německo) pěstovaná zahrádkovým způsobem a šetrně sušená chladným vzduchem.
Majorana hortensis
Staří Římané, Egypťané a Řekové ji považovali víc za léčivou rostlinu než za koření. Kdysi se z ní připravoval i nápoj lásky. Ale také dnes je majoránka nepostradatelná jako jedno z nejdůležitějších koření. Původem je ze severní Afriky, Přední Asie a jižní Evropy, kde se také nejvíce pěstuje. Jako koření se používá majoránka drhnutá, což je směs listů a květů. Nechybí ani v amerických a afrických jídlech. Koření se jí polévky - hrachová, bramborová, dušená masa - skopové, hovězí, karbanátky, drůbež, dává se do paštik, do uzenin - a samozřejmě je nutná při výrobě jaternic. Majoránka je součástí směsí bylinkového koření v Itálii, ve Francii i ve Španělsku.
Země původu: Německo - Duryňsko